Sairauspoissaolot työhyvinvoinnin puutteena : Elintarviketyöntekijöiden sairauspoissaolot ja kokemukset työhyvinvoinnin taustalla olevista tekijöistä
Nurminen, Juha (2018-08-08)
Sairauspoissaolot työhyvinvoinnin puutteena : Elintarviketyöntekijöiden sairauspoissaolot ja kokemukset työhyvinvoinnin taustalla olevista tekijöistä
Nurminen, Juha
(08.08.2018)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu UTUPubiin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin / julkaisuun.
Turun yliopisto
Tiivistelmä
Tässä tutkimuksessa tarkastellaan elintarviketyöntekijöiden työhyvinvoinnin puutteista aiheutuvia sairauspoissaoloja. Tutkimuksen näkökulma painottuu työhyvinvoinnin eri osa-alueisiin eli suoraan terveyteen liittyviä asioita ei tutkimuksessa tarkastella. Tutkimus on kohdistettu elintarviketeollisuuteen, koska se on suuri toimiala ja siellä esiintyy tyypillisesti enemmän sairauspoissaoloja kuin muilla teollisuudenaloilla.
Tutkimus on monimenetelmällinen. Tutkimuksen kvantitatiivisen osion aineistona käytetään tutkimuksen kohteena olevassa tuotantolaitoksessa kerättyjä poissaolotilastoja. Tarkemman tiedon saamiseksi sairauspoissaoloilmiöstä käytetään tutkimuksen kvalitatiivisen osion aineistona elintarviketyöntekijöitä haastattelemalla kerättyä laadullista aineistoa. Analyysimenetelminä käytetään sosiaalitilastollista tutkimusta ja teoriaohjaavaa sisällönanalyysiä.
Tutkimuksen tulokset osoittavat, että työhyvinvointi muodostuu henkilö- ja kontekstisidonnaisista asioista. Jokainen työntekijä arvottaa työhyvinvoinnin taustalla olevat asiat eri tavoin ja siksi työhyvinvoinnin kokemus rakentuu erilaisesti jokaisen työntekijän kohdalla. Työhyvinvoinnin keskeisimpiä osa-alueita elintarviketyöntekijöiden työhyvinvoinnin kannalta ovat työkaverit ja työilmapiiri sekä esimiestyö. Muita työhyvinvoinnin taustalla olevia tekijöitä ovat mm. työn arvostus, vaikutusmahdollisuudet työhön ja keinot säädellä työssä jaksamista.
Sairauspoissaolot aiheuttavat suuria kustannuksia koko yhteiskunnalle ja siksi niiden vähentäminen on tärkeää. Sairauspoissaolojen taustalla olevat tekijät ovat laaja kokonaisuus, jonka yksi osa työhyvinvointi on. Työhyvinvointia parantamalla voidaan vähentää sairauspoissaoloja, koska työhyvinvoinnin puutteet ilmenevät sairauspoissaoloina. Työhyvinvoinnin parantamiseen ei ole yhtä ainoaa keinoa, vaan työhyvinvoinnin parantamisessa tulee keskittyä kokonaisvaltaisesti kaikkiin työhyvinvoinnin osa-alueisiin.
Tutkimus on monimenetelmällinen. Tutkimuksen kvantitatiivisen osion aineistona käytetään tutkimuksen kohteena olevassa tuotantolaitoksessa kerättyjä poissaolotilastoja. Tarkemman tiedon saamiseksi sairauspoissaoloilmiöstä käytetään tutkimuksen kvalitatiivisen osion aineistona elintarviketyöntekijöitä haastattelemalla kerättyä laadullista aineistoa. Analyysimenetelminä käytetään sosiaalitilastollista tutkimusta ja teoriaohjaavaa sisällönanalyysiä.
Tutkimuksen tulokset osoittavat, että työhyvinvointi muodostuu henkilö- ja kontekstisidonnaisista asioista. Jokainen työntekijä arvottaa työhyvinvoinnin taustalla olevat asiat eri tavoin ja siksi työhyvinvoinnin kokemus rakentuu erilaisesti jokaisen työntekijän kohdalla. Työhyvinvoinnin keskeisimpiä osa-alueita elintarviketyöntekijöiden työhyvinvoinnin kannalta ovat työkaverit ja työilmapiiri sekä esimiestyö. Muita työhyvinvoinnin taustalla olevia tekijöitä ovat mm. työn arvostus, vaikutusmahdollisuudet työhön ja keinot säädellä työssä jaksamista.
Sairauspoissaolot aiheuttavat suuria kustannuksia koko yhteiskunnalle ja siksi niiden vähentäminen on tärkeää. Sairauspoissaolojen taustalla olevat tekijät ovat laaja kokonaisuus, jonka yksi osa työhyvinvointi on. Työhyvinvointia parantamalla voidaan vähentää sairauspoissaoloja, koska työhyvinvoinnin puutteet ilmenevät sairauspoissaoloina. Työhyvinvoinnin parantamiseen ei ole yhtä ainoaa keinoa, vaan työhyvinvoinnin parantamisessa tulee keskittyä kokonaisvaltaisesti kaikkiin työhyvinvoinnin osa-alueisiin.