54321; ravintolakulttuurin kuristuminen vakiviinalain otteissa 1930-luvulla
Saanakorpi-Bächli, Laura (2024-06-03)
54321; ravintolakulttuurin kuristuminen vakiviinalain otteissa 1930-luvulla
Saanakorpi-Bächli, Laura
(03.06.2024)
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
avoin
Julkaisun pysyvä osoite on:
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2024061150235
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2024061150235
Tiivistelmä
Ravintolakulttuuri on käsitteenä tuttu, kun puhutaan muiden maiden vahvoista ja vanhoista ruoka- ja tapaperinteistä ravintolassa syödessä, mutta minkälainen on suomalainen ravintolakulttuuri? Suomalaisella ravintolakulttuurilla on pitkät mutta hajanaiset juuret, joissa on yhdisteltynä venäläistä, ruotsalaista sekä ranskalaista ja saksalaista ravintola- sekä ruokakulttuuria. Suomalainen alkoholipolitiikka sekä suomalaisen perinneruuan halveksiminen ja sen pitämistä salonkikelvottomana 1930-luvulla, ovat kuitenkin vaikuttaneet suomalaisen ravintolakulttuurin hitaaseen kehittymiseen.
Alkoholilla on iso vaikutus käsitteeseen suomalainen ravintolakulttuuri ja sen muodostumiseen, siksi tutkimus käsittelee juuri 1930-luvun ajan tapahtumia. Kieltolaki, väkiviinalaki sekä syyt alkoholin säännöstelyyn ovat hankaloittaneet ravintoloiden toimintaa ja muuttaneet kansalaisten ruokailu- ja juomatottumuksia. Mentiinkö ravintolaan syömään, juomaan vai molempia?
Alkoholilla on iso vaikutus käsitteeseen suomalainen ravintolakulttuuri ja sen muodostumiseen, siksi tutkimus käsittelee juuri 1930-luvun ajan tapahtumia. Kieltolaki, väkiviinalaki sekä syyt alkoholin säännöstelyyn ovat hankaloittaneet ravintoloiden toimintaa ja muuttaneet kansalaisten ruokailu- ja juomatottumuksia. Mentiinkö ravintolaan syömään, juomaan vai molempia?